Hoe kan ik een goudbedrijf starten in Dubai?

Wanneer Dubai wordt genoemd, is hun goud- en diamantcollectie een van de eerste dingen die in je opkomen, omdat het een trend is in het emiraat. Aangeduid als de “City of Gold”, biedt de plaats een goedkopere prijs van goud dan het thuisland van de meeste toeristen. Aangezien Dubai een populaire internationale vakantiebestemming is, kan de toestroom van de rijkste klanten aanzienlijk worden overwogen als u een goudbedrijf wilt starten.

Goud is inderdaad een investering in Dubai omdat het buitenlands kapitaal in het land drijft. Velen weten het niet, het is de meest winstgevende onderneming omdat de edele metalen hun waarde behouden en de vraag is elk jaar constant aanwezig. Hoewel Dubai van oudsher een knooppunt is geweest voor goudhandelaren, dragen ze ook voortdurend een aanzienlijk aandeel bij in de goudhandel in de VAE. Als u een belegger bent, moet u zeker overwegen een goudhandelsbedrijf op te zetten in Dubai. Als u niet zeker weet hoe, zal dit artikel u helpen om diep te graven voor het begin van uw goudhandel. Met meer kennis en inzicht kun je winst gaan maken met goud, ook op verschillende afdelingen.

Waar precies in Dubai?

Er zijn verschillende autoriteiten en jurisdicties die licenties voor goudhandel in Dubai ten zeerste ondersteunen. De meeste zijn te vinden op het vasteland en Freezone. Hoewel er veel zijn, zijn er drie jurisdicties die opvallen in Dubai waar de hoogste concentratie goudhandelaren te vinden is.

De eerste op de lijst is de Gold Trading License in Dubai’s Department of Economic Development (DED), waarin het hart van de goudmarkt van de VAE is gevestigd. Deze autoriteit is hoe u een bedrijf opneemt in de beroemdste goudmarkten ter wereld, de Goudsouk in Deira. De jurisdictie van het vasteland biedt via de DED een lokale vergunning aan als een belegger ervoor kiest om in dit gebied een winkel te vestigen. Ze kunnen investeerders de kans geven om een ​​kraam of zelfs een kiosk te openen in de populairste toeristische gebieden van Dubai. Beleggers moeten er rekening mee houden dat voordat ze een nieuwe commerciële vergunning voor goudhandel via de DED aanvragen, ze een lokale partner moeten vinden die 51 procent van de aandelen in het bedrijf zal houden.

De tweede keuze voor het opzetten van een goudhandel in Dubai zou zijn in het Gold and Diamond Park aan de Sheikh Zayed Road. Als u een expat bent die 100 procent van het bedrijf wil bezitten, is deze plek perfect voor u, aangezien het een bedrijfsopstelling met een vrije zone is. U kunt 100% van uw bedrijf bezitten zonder belastingen en een totale hervestiging van de winst hebben. Het Gold and Diamond Park is een van de meest bekende retailers van goud en sieraden met meer dan 90 winkels, 118 speciaal gebouwde productieblokken en 350 kantoren. Het is een handige plek in het centrum van Dubai, met gemakkelijke toegang tot alle gebieden. U kunt een goudbedrijf in dit gebied opnemen door een vergunning te krijgen van de Jebel Ali Freezone Authority (JAFZA).

De derde keuze voor uw goudhandel in Dubai is via het Dubai Multi Commodities Centre (DMCC), een andere Free Zone Authority. DMCC staat bekend om zijn Dubai Gold and Commodities Exchange (DGCX), DMCC-handelsstroom en de algehele goudwaardeketen.

Wat zijn de stappen?

Het volgende dat u moet weten, is hoe u uw goudhandel in Dubai gaat realiseren. Verschillende autoriteiten en jurisdicties vereisen andere processen en vereisten, dus het is niet eenvoudig om er een te hebben. Hoewel de goud- en juwelenhandel populair is in Dubai, heeft de overheid specifieke regels opgesteld. Het legt strenge controles op aan degenen die goud of andere edele metalen naar het emiraat brengen om een ​​veilige zakelijke omgeving te hebben. Om u te begeleiden, hebben we enkele van de essentiële stappen opgesomd die u moet doen om een ​​goudbedrijf in Dubai op te richten.

Verzin een handelsnaam

Voordat u een licentie kunt verkrijgen, is een deel van de wettelijke vereiste dat u een handelsnaam moet hebben. Het hebben van een handelsnaam is voor de overheid een manier om te weten welke zakelijke activiteit u gaat uitoefenen.

Een zakelijke licentie verkrijgen

Er is geen manier om een ​​bedrijf te starten in Dubai zonder een bedrijfsvergunning te hebben. Zoals hierboven vermeld, kunt u ervoor kiezen om uw goudbedrijf in Dubai te starten bij de drie verschillende autoriteiten zoals DED, JAFZA en DMCC. Ze vereisen allemaal dat investeerders hun bedrijf laten registreren voordat ze hun bedrijfsactiviteit uitoefenen. In tegenstelling tot JAFZA en DMCC, die zich in de vrije zone bevinden, vereist DED een specifieke vereiste van een lokale sponsor die 51 procent van de aandelen zal bezitten voordat hij/zij een bedrijfslicentie kan verkrijgen. Meestal vereist het verkrijgen van een licentie enkele van de primaire documenten:
Ingevuld aanvraagformulier
Paspoortkopie van de voorgestelde eigenaar(s)
Twee kopieën van gekleurde pasfoto’s

Kies uw bedrijfspand

Er zijn verschillende panden om uit te kiezen, vooral als u ervoor kiest om zich in de vrije zone te vestigen. Zij kunnen u verschillende kantoren of faciliteiten aanbieden die het beste bij uw zakelijke behoeften passen. Dit proces kan worden uitgevoerd direct nadat u uw bedrijfslicentie hebt verkregen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *