Posted on

Als u permanent rolstoelgebonden bent, mist u waarschijnlijk het snel en gemakkelijk kunnen reizen in uw eigen voertuig. Hoewel er veel dagelijkse activiteiten zijn waarbij mensen met beperkte mobiliteit mogelijk hulp nodig hebben, zijn er ook veel moderne rolstoeltoegankelijke voertuigopties. Dit kan betekenen dat het voertuig moet worden aangepast om een ​​passagier in een rolstoel te vervoeren, of het voertuig moet voorbereiden om te worden bestuurd door een persoon met beperkte mobiliteit. Het ontwikkelen van methoden om auto’s toegankelijk te maken voor rolstoelen zou een aanzienlijk verschil kunnen maken in het leven van mensen in een rolstoel van vandaag. Hier is een kort overzicht van hoe het is gedaan.

Rolstoeltoegankelijke voertuigen kunnen op twee manieren worden voorbereid, hetzij door aangepaste fabricage of door in de fabriek gekochte voertuigen achteraf aan te passen. Wanneer een passagier een zeer beperkte mobiliteit heeft waardoor hij niet zelf kan rijden, omvat de retrofit de installatie van een intrekbare achterklep, zodat de rolstoel van en naar de grond kan worden verplaatst. Een andere gehandicaptenvervoer instapoptie voor voertuigen met rolstoel is een conversie aan de zijkant, zoals een verwijderbare passagiersstoel vooraan waarmee de bestuurder en passagier vanaf de zijkant toegang hebben tot het voertuig. In dit geval steekt een elektrische oprit uit de zijdeur. In beide gevallen moeten rolstoeltoegankelijke voertuigen ook worden aangepast met een lager vloerniveau om te passen bij de hoogte van de rolstoel wanneer de passagier erin zit. In beide gevallen moet de auto ook extra stabiliserende voorzieningen hebben, zoals verstelbare banden of wielsteunen, om de rolstoel op zijn plaats te houden terwijl de auto rijdt.

31,008 Wheelchair Transportation Stock Photos, Pictures & Royalty-Free  Images - iStock

Als een rolstoelgebruiker een beperkte lagere mobiliteit heeft maar volledige mobiliteit van het bovenlichaam, kunnen rolstoeltoegankelijke voertuigen worden uitgerust met elektrisch bedienbare stoelen en handmatige stuurwielen waarmee de persoon een rijpositie kan innemen en kan genieten van onafhankelijkheid en vrijheid van passagiers. nog een keer. In voertuigen met handbewogen rolstoelen; Onder het stuur bevinden zich speciaal ontworpen hendels, zodat de bestuurder het remmen en accelereren kan regelen. In de regel zijn dit op maat gemaakte auto’s, echter de aanwezigheid van handmatige bedieningssystemen betekent niet dat de auto alleen op deze manier kan worden bestuurd. Andere bestuurders kunnen het ook normaal bedienen met het bedieningspedaal.

Voordat u een rolstoeltoegankelijk voertuig aanschaft of begint met ombouwen, inclusief oprijplaten en handmatige bediening, is het belangrijk om zorgvuldig rekening te houden met het mobiliteitsniveau van de bestuurder en de aard van de transportbehoeften om de juiste keuze te maken. Een expert raadplegen over het ombouwen of bouwen van rolstoeltoegankelijke voertuigen is altijd een goed begin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.