Kabelnieuws met een agenda – Is dat ook nepnieuws?

Het is verbazingwekkend de geschiedenis van de onderdrukking van de vrije pers onder degenen die de controle willen overnemen of behouden. En meer dan één filosoof heeft dat opgemerkt; Hij die de media bezit, bezit de geest van de mensen. Vandaag zien we dat Silicon Valley, namelijk Google en Facebook, wat zij ‘nepnieuws’ noemen, van hun websites willen verwijderen, namelijk Google News en Facebook’s News Feed. Dit vormt natuurlijk een nogal gladde helling – een van massacensuur. Inderdaad, beide bedrijven zijn betrapt op het onderdrukken van rechts nieuws en het versterken van positief nieuws voor linkse politici.

In Washington DC wordt gewerkt aan het voorkomen van nepnieuws in de media of online om te voorkomen dat buitenlandse regeringen proberen onze verkiezingen te ondermijnen of de geest van onze mensen te vergiftigen met propaganda. Toch is het duidelijk door de berichtgeving van de reguliere media over deze inspanning in Washington DC dat rechts alternatief online nieuws het doelwit is. De reguliere media zijn bang dat ze miljoenen kijkers verliezen, en dus enorme hoeveelheden advertentie-inkomsten als gevolg van online nieuwssites – concurrentie die ze liever niet hebben. Zijn al deze krachten; de reguliere media, de Democratische Partij en de grote sociale netwerken en zoekmachines op internet die samenkomen om onze informatie en de geest van de massa te controleren?

Nou, als de geschiedenis een rechter is, dan is het antwoord ja. Alle dictaturen, communistische landen en zelfs het NAZI-regime hebben heel hard gewerkt om het nieuws onder controle te krijgen. Zelfs de terroristen, spionnen en natiestaten die terrorisme steunen, gebruiken het nieuws voor propaganda.

Op 7 januari 2014 verscheen een interessant artikel in Foreign Affairs met de titel; “Al Jazeera’s ‘False News’-probleem,” door Judy Bachrach. De manier waarop ik dit zie, is dat elk persbureau een agenda heeft, en enorm veel macht die de hoofden van de mensen bezit. Toen we dit in onze denktank bespraken, merkte een denker op;

“De auteur van dat artikel plaatste Israël vlak bij het centrale punt van hun oordeel, geeft vervolgens een tegenstrijdige afsluiting en vat het dan als volgt samen: 1. Ik kan het hen niet kwalijk nemen dat ze journalisten die liegen, misbruiken,
2. Denk dat ik de kant van de leugenaars moet kiezen omdat het 2e amendement zegt: het is hun recht om te liegen.”

Het denktanktype merkt op dat dit gevaarlijke emotionele scherts is, in plaats van feiten, en zegt dat hij liever iets leest over de Amerikaanse netwerken omdat hij vaak naar de BBC en andere media moet gaan om het echte nieuws te krijgen.

Wow, dat zijn inderdaad een paar interessante opmerkingen. Toch, als ik naar nieuwsmedia zoals RT (Russische TV) kijk, heeft het vaak een negatieve inslag op de VS, soms hebben ze gelijk en laten ze ons in de spiegel kijken, soms zijn het gewoon hardnekkige negatieve tirades. Meer als een klok, een paar keer per dag goed. Al Jazeera America is volgens mij vaak beter dan RT, maar niet als het gaat om sektarische kwesties in het Midden-Oosten, ze zijn ook allemaal eenrichtingsverkeer. RT is over het algemeen linkse inslag, logisch. Modern nieuws, nou, er is een scherp oog en toewijding voor nodig om te lezen tussen het type, de opsommingstekens en de soundbites.

Als we naar FOX News kijken, leunen ze naar rechts, en CNN, MSNBC, CBS, ABC, ze leunen allemaal naar links en lijken erop uit te zijn om alles aan de rechterkant aan te vallen. Dus ik vraag; wat is echt NEP NIEUWS – mensen – het is allemaal nepnieuws, dat is mijn mening.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *