Posted on

Zoete aardappel is een briljante bron van vitamine A, en het is een niet-zetmeelrijke koolhydraten, dus in tegenstelling tot de gewone aardappel, telt het mee voor je 5-per-dag. Sla het op met een paar shakes van Tabasco om het echt te laten knallen!

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen, (250g)
  • ½ een komkommer
  • 100 g radijs
  • 4 rijpe tomaten
  • rode wijnazijn
  • extra vergine olijfolie
  • ½ bosje verse koriander, (15 g)
  • 8 lente-uitjes
  • 30 g cheddarkaas
  • 2 volkoren tortilla’s zonder pit
  • chipotle Tabasco saus
  • ½ een rijpe avocado
  • 2 volle eetlepels natuurlijke yoghurt
  • ½ een limoen

Methode

  1. Boen 2 zoete aardappelen (elk 250 g) schoon, prik ze in met een vork en kook ze 8 tot 10 minuten in de magnetron, of tot ze gaar zijn.
  2. Snijd de schil van ½ komkommer in de lengte in met een vork om groeven te maken (deze zullen de dressing opvangen), en plet dan grof met de bodem van een pan om het te breken – het maakt niet uit hoe ruw het is. Doe hetzelfde met 100 g radijs en 4 rijpe tomaten, waarbij u eerst de tomaten halveert.
  3. Doe de gepureerde saladegroenten (sappen en al) in een kom, besprenkel met 1 eetlepel rode wijnazijn en 2 eetlepels extra vergine olijfolie en breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Pluk en scheur de blaadjes van een bosje verse koriander (15 g) en schep alles door elkaar.
  4. Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur om op te warmen terwijl je 8 lente-uitjes snijdt en fijn snijdt, 30 g Cheddar raspt en de zoete aardappel pureert (met de schil eraan).
  5. Leg 1 tortilla in de pan, strooi de helft van de kaas en lente-uitjes erover en bestrooi met alle zoete aardappelen.
  6. Voeg een flink aantal shakes Chipotle Tabasco-saus toe, strooi de resterende lente-uitjes en kaas erover en bedek met de resterende tortilla, licht aandrukken.
  7. Draai de tortilla voorzichtig om en bak nog 1 minuut verder, of tot hij goudbruin en krokant is. Schuif op een plank en snijd in 8 partjes.
  8. Ontpit ½ een rijpe avocado (indien nodig), besprenkel met 1 theelepel extra vierge olijfolie en rode wijnazijn en leg ze op het bord.
  9. Doe 2 volle eetlepels natuurlijke yoghurt in een kleine kom en roer door een scheutje extra vierge olijfolie en een paar scheutjes chipotle Tabasco.
  10. Serveer de quesadillawiggen met de salade, avo en klodders yoghurt. Snijd een halve limoen in partjes om erover uit te knijpen en blijf erin steken.

 

Let op: Bij Aardappelshop kun je verse groenten online bestellen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.